Doorgaan naar hoofdinhoud

Digitale zorg

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt u zorg in het ziekenhuis, maar ook steeds vaker thuis als dat kan. Hiervoor maken wij gebruik van verschillende digitale middelen. Wij bieden de volgende mogelijkheden:

Digitale afspraakbevestiging

Heeft u uw mailadres doorgegeven aan Franciscus Gasthuis & Vlietland? Dan krijgt u vanaf nu de bevestiging van uw afspraak via het patiëntenportaal MijnFranciscus. U krijgt een e-mail als de afspraakbevestiging voor u klaarstaat in MijnFranciscus. Is digitaal niet mogelijk voor u? Dan kunt u de afspraakbevestiging nog steeds op papier krijgen. Meer over digitale afspraakbevestiging

MijnFranciscus patiëntenportaal

Met MijnFranciscus kunt u thuis uw patiëntendossier inzien. U ziet welke afspraken u heeft, de uitslagen van uw onderzoeken en informatie over uw behandelingen. Ook kunt u MijnFranciscus gebruiken om u voor te bereiden op uw afspraak. U kunt hier uw folders lezen en vragenlijsten invullen. Meer over MijnFranciscus.

BeterDichtbij

Op steeds meer poliklinieken van ons ziekenhuis kunt u als patiënt gebruik maken van de BeterDichtbij app. Met deze app kunt u makkelijk en veilig berichten sturen en beeldbellen met uw arts of zorgverlener. U wordt via de e-mail uitgenodigd om BeterDichtbij te gebruiken. Meer over BeterDichtbij.

Thuismeten

Met thuismeten begeleidt het ziekenhuis patiënten op afstand. U meet thuis met speciale meetapparatuur een aantal belangrijke waarden. Hierdoor weet u hoe het met u gaat. Vaak houdt u ook een dagboek bij, vult u vragenlijsten in en krijgt u voorlichting over uw aandoening. Als het nodig is, kunnen de arts of verpleegkundige de behandeling bijstellen.

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Een PGO is een digitaal dossier waarin u zelf medische gegevens, die bekend zijn bij verschillende zorgverleners (bijvoorbeeld het ziekenhuis, huisarts of verloskundige), verzamelt en bijhoudt. Dit kan in een beveiligde app of via een website. Via de PGO kunt u uw medische gegevens opvragen bij de zorgverlener. PGO’s zijn nog volop in ontwikkeling. Meer over PGO.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid