Wolkenplafond voor afdeling Neonatologie
7 februari 2017
Wolkenplafond Neonatologie

Dankzij een gift van ChipSoft heeft het Franciscus Vriendenfonds mooie led-panelen kunnen aanschaffen voor de afdeling Neonatologie. De gang op de afdeling heeft nu een mooi wolkenplafond met bloesem waardoor de gang een stuk lichter is geworden.

De led-panelen hebben een positieve invloed op de beleving en daardoor op het welzijn en de gezondheid van mensen die in de ruimte verblijven. Door de natuurlijke daglichtervaring worden stress- en angstgevoelens verminderd. De positieve reacties hierop inspireerden ook andere afdelingen van Franciscus Gasthuis om na te denken over verbeterpunten in de omgeving. Een daarvan was de afdeling Neonatologie. Belia Quak, afdelingsmanager Neonatologie: ‘De gang, waardoor ouders naar de couveuseafdeling lopen om bij hun baby te kijken, was erg lang en niet heel vrolijk. Voor ouders is het zorgelijk als hun kindje bij ons op de afdeling is opgenomen. Door de sfeer en omgeving aan te passen, door het lichter te maken, hopen wij de stemming van ouders, opa’s en oma’s positief te kunnen beïnvloeden. De led-panelen komen hier goed tot hun recht’.

ChipSoft
Franciscus Gasthuis & Vlietland is in oktober 2016 overgestapt op een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD), HiX van ChipSoft. Alle zorgverleners op alle 5 locaties werken nu vanuit één geïntegreerd elektronisch patiëntendossier. Hierdoor kunnen patiënten erop vertrouwen dat hun medische gegevens altijd beschikbaar en actueel zijn, ongeacht op welke locatie zij worden behandeld. ChipSoft wilde graag zijn steentje bijdragen aan een mooier verblijf voor onze patiënten en heeft daarom een donatie gedaan aan het Franciscus Vriendenfonds. Hartelijk bedankt!

Klik hier voor meer informatie over de projecten en acties van het Franciscus Vriendenfonds.