Nieuws

Openingstijden Spoedeisende Hulp Schiedam

De Spoedeisende Hulp van Franciscus Vlietland in Schiedam is zeven dagen per week geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Spoedzorg

Open Dag zaterdag 18 maart 2017

Hebt u altijd een kijkje achter de schermen willen nemen? Benieuwd hoe de zorg in de toekomst er uit kan gaan zien? Wilt u kennis maken met beide ziekenhuislocaties? Kom dan op zaterdag 18 maart naar de Open Dag! Wij openen de deuren van beide ziekenhuislocaties in Rotterdam en Schiedam. Inwoners van de regio, patiënten en (potentiële) collega’s zijn van harte welkom!

Open Dag 2017

Extra aandacht voor patiënten op Valentijnsdag dankzij Vrienden

Een lieve kaart en heerlijke petitfour voor onze patiënten die op Valentijnsdag in ons ziekenhuis verblijven. Een aangenamer verblijf op deze liefdevolle dag. Mogelijk gemaakt door het Franciscus Vriendenfonds & Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis.

Extra aandacht vor patiënten tijdens Valentijn

Trots op samenwerking met innovatief Quirem Medical BV

Franciscus Gasthuis & Vlietland gaat een samenwerking aan met medisch-technologisch bedrijf Quirem Medical BV. Dit bedrijf gaat gebruikmaken van het Hotlab in Franciscus Gasthuis, de Rotterdamse locatie van het ziekenhuis.

Opening Hotlab

Wolkenplafond voor afdeling Neonatologie

Dankzij een gift van ChipSoft heeft het Franciscus Vriendenfonds mooie led-panelen kunnen aanschaffen voor de afdeling Neonatologie. De gang op de afdeling heeft nu een mooi wolkenplafond met bloesem waardoor de gang een stuk lichter is geworden.

Wolkenplafond Neonatologie

Heel 2017 gewoon bevallen in Franciscus Vlietland!

Afgelopen week is er onjuiste berichtgeving verspreid waarin werd gesuggereerd dat vrouwen niet meer kunnen bevallen in Franciscus Vlietland, dit is onjuist! Heel 2017 kunnen vrouwen bevallen in Franciscus Vlietland onder begeleiding van de eigen verloskundige. Onze klinisch verloskundigen en gynaecologen begeleiden de zwangere en haar partner op de polikliniek én tijdens de bevalling als daar een medische indicatie voor is.

Franciscus Vlietland

Uitbreiding openingstijden bloedafnamepunt Maassluis

Het bloedafnamepunt van Franciscus Maassluis in De Vloot is vanaf 1 februari 2017 ook op maandagmiddag geopend.

Bloedafname Franciscus Maassluis

Job Academie, een uniek werkbegeleidingstraject, blijkt succesformule voor uitvoering participatiewet

In september 2016 zijn vier regionale partijen, Stichting BOOR, Potenco, MEE Rotterdam Rijnmond en Franciscus Gasthuis & Vlietland een samenwerkingsovereenkomst gestart met als doel moeilijk lerende kinderen vanuit het doelgroepenregister te ondersteunen in de transitie van school naar een betaalde baan. Twaalf leerlingen uit het VSO (voorgezet speciaal onderwijs) zijn nu ruim drie maanden aan het werk in Franciscus Vlietland. Het in Nederland unieke werkbegeleidingstraject, gebaseerd op een Amerikaans programma genaamd Project SEARCH, blijkt goed te werken.

Job Academie Franciscus Vlietland

Toelichting op bericht: Ondertekening manifest huisartsen en medisch specialisten

Op donderdag 15 december jl. is er tijdens de traditionele kerstborrel een manifest ondertekend door een vertegenwoordiging van de LHV Huisartsenkring Westland/Schieland/Delfland en de medisch specialisten van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

V.l.n.r. Huisarts Hatin Baran, medisch specialist Wietske Vrijland, huisarts Bram Sprij en medisch specialist Alexander van Marle ondertekenen het manifest

Huisartsen en medisch specialisten Franciscus Gasthuis & Vlietland ondertekenen manifest

Tijdens de traditionele kerstborrel voor artsen is op donderdag 15 december een manifest ondertekend door huisartsen Bram Sprij en Hatin Baran en de medisch specialisten Wietske Vrijland en Alexander van Marle.

V.l.n.r. Huisarts Hatin Baran, medisch specialist Wietske Vrijland, huisarts Bram Sprij en medisch specialist Alexander van Marle ondertekenen het manifest.